Bezichtiging

Behoudens evenementen en activiteiten is de Cunerakerk op de volgende tijdstippen toegankelijk:

• Gedurende het gehele jaar iedere zaterdag van 10:00 – 13:00 uur
  • In het zomerseizoen (1 juli t/m 2e zaterdag van september) op woensdag t/m zaterdag van 13.00 – 16.30 uur

De toegang is vrij, maar een bijdrage voor restauratie van de kerk wordt bijzonder op prijs gesteld. In de Cunerakerk is een gastvrouw/heer aanwezig, die u informatie geeft over de rijke historie van de kerk.

Beklimmen Cuneratoren

In verband met de restauratie van de toren zijn er geen beklimmingen. Naar verwachting is de restauratie in het najaar van 2017 afgerond.

In de zomerperiode zijn er torenbeklimmingen op woensdag t/m zaterdag om 14.30 uur. De Cuneratoren werd in de periode 1492 – 1531 gebouwd. Tijdens de beklimming van de 82 meter hoge toren via een 298 treden tellende wenteltrap, vertelt de torengids u op iedere verdieping (trans) allerlei interessante zaken over de bouw, de beelden, de klokken, bijzondere gebeurtenissen enz. Boven gekomen kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de stad en de Betuwe. Bij heel helder weer kunt u zelfs Den Bosch, Nijmegen en Utrecht zien liggen.

Duur: ongeveer 1 uur.
Maximale groepsgrootte: 20 personen
Kosten: € 3 per persoon

Kaartjes hiervoor zijn te koop bij:
Museum Het Rondeel (naast de VVV)
Kerkstraat 1
+31 (0)317 61 20 77

Een kaartje voor de torenbeklimming is tevens geldig als toegangsbewijs voor het museum.
Tijdens Koningsdag en Open Monumentendag (2e zaterdag in september) zijn er gratis meerdere torenbeklimmingen per dag.

Groepsrondleidingen

Er is ook een mogelijkheid voor groepsrondleidingen door gidsen van het Cuneragilde. Hiervoor kunt u contact opnemen met de VVV Rhenen. Gegevens en openingstijden van de VVV vindt u onderaan deze pagina.

Meer informatie?

Voor informatie en aanmeldingen bezichtingen/rondleidingen of torenbeklimmingen:
VVV Rhenen
3911 LJ Rhenen
+31 (0)317 61 23 33
info@vvvrhenen.nl
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10:00 – 13:00 uur.

www.cuneragilde-rhenen.nl
www.vvvrhenen.nl