Vriendenavond

Uitnodiging vriendenavond vrijdag 17 november 2017

Op 17 november a.s. houdt de Stichting Vrienden van de Cunerakerk haar vriendenavond voor vrienden en belangstellenden.

Op 31 oktober 1517 spijkerde Luther zijn 95 stellingen op de slotkerk te Wittenberg en luidde daarmee de Reformatie in. Dit symbolische begin van de Reformatie is de aanleiding voor deze  avond die in het teken staat van de Reformatie toen en nu 500 jaar later, met een lezing en muziek.  Het bestuur van de Stichting vrienden van de Cunerakerk nodigt u, onze vrienden, van harte uit deze Lutherlezing bij te wonen.
Wij verwachten u in grote getale te mogen verwelkomen.

Willem van Ommeren

Lutherlezing Dr. Jan Wim Buisman
Maarten Luther gaf 500 jaar geleden de aanzet tot de protestantse Reformatie. Dr. Jan Wim Buisman, universitair docent geschiedenis van het christendom aan de Leidse universiteit, geeft ons inzicht in de motieven van Luther. Wilde hij een eigen kerk stichten of ‘slechts’ de ene middeleeuwse kerk hervormen?  Wat was er zo revolutionair aan Luthers boodschap? En wat heeft het protestantisme ons gebracht?

Muziek luitist Arjen Verhage
Arjen Verhage laat evenals in Luthers tijd, de luit klinken. Arjen speelt op toonaangevende festivals als o.a. Oude Muziek Festival Utrecht, IKVF, en Bachfestival Dordrecht. Hij brengt muziek van Nicolaes Vallet en Joachim van den Hove ten gehore. Ontdek hoe mooi de luitmuziek klinkt.

20.00 uur Welkom door de voorzitter Willem van Ommeren
20.10 uur Lezing Dr. Jan Wim Buisman: “De Reformatie: breuk of continuïteit?”
20.40 uur luitmuziek Arjen Verhage
21.00 uur Pauze
21.20 uur Lezing Dr. Jan Wim Buisman, deel 2/vragen
21.45 uur Luitmuziek Arjen Verhage
22.00 uur Afsluiting met een drankje

De toegang voor vrienden is gratis, voor belangstellenden € 7.50
Bij binnenkomst wordt u een kopje koffie of thee aangeboden. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.
De kerk is open om 19.30 uur.